Bekijk onze vacature!

Tuinproducten van gerecycled plastic

Wat een plastic afval, iedere dag weer! Maar gelukkig zijn er bedrijven die er hard aan werken om afval te gebruiken als nieuwe grondstof. Zo’n bedrijf is bijvoorbeeld ECCO die van huishoudelijk plastic prachtige producten maken die wij al weer jarenlang in de tuin gebruiken. Zo worden ook tuinbezitters gestimuleerd om plastic afval te sorteren zodat dit weer verwerkt kan worden tot waardevolle grondstoffen!

ECCO en gerecycled plastic

ECCO heeft een prachtig assortiment van duurzame producten van de tuin. Bij ECCO gaan ze daarbij uit van twee eigenschappen, namelijk economisch en ecologisch. Economisch, want de producten hebben weinig of geen onderhoud nodig, zijn goed bestand tegen water en vocht, ze zijn snel en makkelijk te verwerken en hebben een lange levensduur. En natuurlijk ecologisch, want ze zijn gemaakt van 100^% gerecycled kunststofafval en na het eind van de levensloop kunnen de producten opnieuw voor 100% gerecycled worden. Zo wordt de kringloop gesloten!

Ecolat kantopsluiting

Ecolat kantopsluiting

Een product die wij al jarenlang gebruiken is de Ecolat kantopsluiting. Een sterke en duurzame opsluiting voor bijvoorbeeld borders, gazons, verhardingen en vijverranden. Ecolat is al jarenlang verkrijgbaar in een grijze kleur, maar is ook te leveren een meer natuurlijk bruine kleur. De Ecolat wordt geleverd in hoogtes van 14 en 19cm op rollen van 25 meter lengte. De dikte van deze opgerolde Ecolat is 7mm. Daarnaast is de Ecolat ook leverbaar in een rechte uitvoering van 10mm dikte. Ook in deze uitvoering is de Ecolat leverbaar in 14 en 19cm hoog, de beschikbare lengtes zijn dan 2 en 3 meter.

Ecopic piketten

Ook de Ecopic paaltjes of piketten gebruiken we al erg lang. Deze piketpaaltjes laten zich prima combineren met de Ecolat kantopsluiting voor een solide bevestiging. De Ecopic paaltjes hebben een H-profiel, hebben een kopmaat van 4 x 4cm en worden geleverd in een lengte van 38 of 58cm. Naast de standaard grijze kleur zijn de paaltjes van 38cm lengte ook in de bruine kleur leverbaar. Daarnaast is er ook nog een massieve uitvoering van deze paaltjes leverbaar in de grijze kleur in de lengtes 45, 75 en 95cm. 

Ecoplanc planken

Ecoplanc planken

Een grotere en sterkere uitvoering van de Ecolat is er met de Ecoplanc. Een holle plank van gerecycled kunststof met een hoogte van 22cm en een dikte van 4cm en leverbaar in meerdere lengtes. Deze Ecoplanc kan gecombineerd worden met de Ecoplanc connect, een profielpaal van hetzelfde materiaal waarmee handig grondkeringen, moestuinbakken e.d. gemaakt kunnen worden. 

Overige producten

De grondstof die ECCO maakt van het plastic vormt een goede basis voor nog veel meer producten. Tuin- en straatmeubilair zoals tafels, picknicksets en afzetpalen zijn voorbeelden van producten die van dit materiaal worden gemaakt. Naast de tuin vinden de producten hun weg in stedenbouwkundige, industriële, land- en tuinbouwprojecten. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Ontdek meer in onze kennisbank