Bekijk onze vacature!

Levende tuinen voor tuinliefhebbers

Bij Stip Hoveniers ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden we levende tuinen met hart voor mens en natuur. Dat doen we al sinds 1959.

Een tuin vol leven!

Iedereen heeft een belangrijke verantwoordelijkheid in het beschermen van de aarde. Het klimaat verandert en we moeten ons bewust zijn van de impact die onze acties hebben op de natuur om ons heen, nu en later. Maar wat kun je daar als tuinliefhebber aan doen?

Een beter klimaat start in uw eigen tuin.

Een tuin is namelijk niet alleen een plek om te ontspannen en te genieten van de natuur dichtbij, het speelt ook een belangrijke rol in het verbeteren van het klimaat op grotere schaal.

Dat begint bij het ontwerpen en aanleggen van levende tuinen. 

Met helder advies, oog voor detail en hart voor mens en natuur ontwikkelen we een levende tuin als klimaatoase:

Met ruim 60 jaar ervaring als hoveniers inspireren en adviseren we u bij het maken van de juiste keuzes voor uw levende tuin. Zodat het een duurzame, levendige plek wordt die in harmonie is met al haar gebruikers en esthetisch helemaal aansluit bij uw smaak en wensen.

Een levende tuin is om trots op te zijn. Het draagt bij aan het behoud en herstel van natuur en klimaat dichtbij huis en vormt tegelijk een bron van hoop voor de toekomst.

Zo maken we levende tuinen

Advies & Ontwerp

Wensen en ideeën heeft u vast wel voor uw tuin! Maar hoe past dat nu precies in de ruimte die wij hebben? Daarvoor maken wij graag een verrassend tuinontwerp. Een mooi plaatje is daarbij belangrijk, maar belangrijker vinden wij dat u lang plezier beleeft aan uw tuin. Ontwerpen doen wij zelf: Henriekus vertaalt uw wensen graag in een tuin die leeft! Voor een goed en realistisch beeld wordt een 2D ontwerp en een 3D weergave gemaakt. Zo kunt u het ontwerp van alle kanten bekijken. Met een korte filmimpressie wandelt u meteen door uw nieuwe tuin!

Uiteraard werken wij ook samen met andere ontwerpers of tuinarchitecten. Met Annaparte Tuinontwerp hebben we een goede samenwerking. Net als Stip Hoveniers werkt zij graag aan de realisatie van levende en duurzame tuinen.

Voor een persoonlijk advies komen wij het liefst bij u op bezoek. In ons advies kijken wij graag zo breed of integraal mogelijk naar uw tuin. Zo kunnen we u een compleet en op de toekomst gericht advies geven met bijvoorbeeld een beheerplan, meerjarenplan of herinrichtingsplan.

Aanleg & Ontwikkeling

Met de aanleg van uw tuin creëren we iets nieuws. Het ontwerp wordt hier met vakkennis en het juiste gereedschap omgezet in een prachtige tuin. Al dat moois willen wij graag vlekkeloos voor u uitvoeren, we nemen u zoveel mogelijk tuinzorgen uit handen!

Het projectvoorstel of de prijsopgave vormt de basis voor de aanleg. In ons projectvoorstel geven we gedetailleerd weer welke werkzaamheden wij gaan uitvoeren.

Op ons kantoor worden de werkzaamheden zorgvuldig voorbereid. In uw tuin gaat een vast team met Stiphoveniers aan de slag met de aanleg. Al uw tuinzorgen worden u uit handen genomen zodat u snel kunt genieten van alles wat groeit en bloeit!

Onderhoud & Renovatie

Een levende tuin heeft onderhoud nodig. Zonder onderhoud wordt het genieten van uw tuin langzaam minder. Wij zien juist graag dat onze opdrachtgever het hele jaar door zorgeloos genieten van hun tuin! Ook voor het onderhoud zijn we daarom graag uw partner. 

Het onderhoud van de tuin bekijken wij heel breed. Voor ons houdt het niet op bij onkruid verwijderen en gazons maaien. Ook het schoonmaken van dakgoten en bestrijden van gladheid hoort erbij. U bepaalt zelf wat nodig is om te kunnen genieten van uw tuin. Welke werkzaamheden er voor uw tuin nodig zijn overleggen wij graag met u! Onderhoud voeren we daarom op veel verschillende manier uit. Alleen een voor- of najaarsbeurt is mogelijk, maar ook onderhoud op afroep of juist op contractbasis behoort tot de mogelijkheden.

Nieuw is niet altijd beter. Daarom is een renovatie van de tuin vaak beter op zijn plaats dan een nieuwe aanleg. Zo kunnen de goede elementen in de tuin behouden worden. Met renovatie kunnen wij uw bestaande tuin een compleet nieuwe en frisse uitstraling geven. 

De aanleiding voor een renovatie is heel divers. Tijdgebrek, verhuizing, verzakte bestrating en uit de kluiten gewassen beplanting: het is allemaal mogelijk. Het staat het genieten van uw tuin fors in de weg. De Stiphoveniers laten u graag weer opnieuw genieten van uw tuin!

Onze ideeën heeft Henriekus perfect vertaald naar een 3D schets. De uitvoering door Edwin, Jelle en Rolf was nog mooier dan wij hadden durven dromen. Voor ons staat Hoveniersbedrijf Stip met STIP op nummer 1!

Daniël, Nienke, Maartje en Cato