Bekijk onze vacature!

PROJECTOMSCHRIJVING

Groene gezinstuin in Apeldoorn

De afgelopen jaren is in Apeldoorn Zuid-West een nieuwe wijk gerealiseerd: de wijk Ugchelen Buiten. In deze groene wijk heeft Stip Hoveniers een gezellige gezinstuin gerealiseerd. Voor deze tuin is een tuinontwerp gemaakt door Anneke Stolk van Annaparte. Deze vrijstaande woning was direct na de bouw al voorzien van een oprit. Vervolgens is door onze hoveniers de voortuin, zijtuin en achtertuin aangelegd.

De tuin heeft een mooi groen karakter gekregen. Uiteraard is er wel de nodige ruimte ingericht voor dit jonge gezin om te kunnen ontspannen. Achter de woning is een ruim terras gerealiseerd met de Infinito Comfort tegel van Marlux. Verder is het buitenverblijf Refter XL van Trendhout hier geplaatst “welke bestaat uit een compacte tuinschuur en een ruime veranda. In deze veranda hebben we een bijpassende vlonder van Douglas terrasplanken aangebracht. De verschillende delen in de tuin worden aan elkaar gekoppeld d.m.v. paden met fijnsparschors.

In de tuin aan de zijkant van de woning is verder een compacte moestuin aangelegd. Met de Granuwall stapelblokken van Marlux zijn hier verhoogde borders gemaakt. Zo’n verhoogde border hebben we ook nog gemaakt bij het terras achter de woning waarbij we gelijk ook een mooie zitbank hebben aangebracht. De moestuin is verder voorzien van een natuurlijke pergola van ronde kastanje palen van Van Vliet Duurzaamhout.

Water speelt ook in deze tuin een belangrijke rol. Een infiltatievoorziening was al aangebracht bij de bouw van de woning. Deze voorziening hebben wij uitgebreid voor de veranda. Verder wordt er bij de moestuin regenwater opgevangen in de Slimline regenton. Water komt ook terug in de sfeervolle schalenset van Creastone. Extra sfeer hebben we aangebracht door het gebruik van enkele Sus Small Calla spots en Sus Sense Black staande lampen van Suslight.

De tuin is uiteraard heel groen ingericht. Zo hebben wij een compact gazon aangebracht en de plantvakken voorbereid voor het aanbrengen van beplanting. Er is goede kwaliteit teelaarde aangebracht en de bodem is verbeterd met de producten van ECOstyle. Ook in deze tuin is de beplanting door ontwerpster Anneke Stolk samen met de opdrachtgever aangebracht.

Stip Hoveniers heeft onze prachtige tuin aangelegd. We zijn erg tevreden, vooral over de klantvriendelijkheid. In elk project gaat er weleens wat mis. Stip staat open voor feedback, denkt mee en doet niet moeilijk om hetgeen wat niet naar wens is te herstellen. Het is bijzonder om de betrouwbaarheid van Stip te moeten onderstrepen in deze tijd maar helaas is het tegenwoordig meer een uitzondering dan een norm. Stip Hoveniers erg bedankt en veel succes met jullie prachtige bedrijf. 

Familie De Zwart