Bekijk onze vacature!

Waardevol partnerschap NL Greenlabel

Als Stip Hoveniers zijn wij al enige jaren partner van NL Greenlabel. En niet alleen wij maar meer dan 200 organisaties hebben zich inmiddels aangesloten bij dit netwerk. Organisaties uiteenlopend van hoveniers, leveranciers en onderwijsinstellingen hebben zich aangesloten omdat wij ons allemaal kunnen vinden in de missie: maak de leefomgeving duurzamer en groener!

Wat doet NL Greenlabel

NL Greenlabel staat voor het meetbaar maken van de duurzaamheid van een leefomgeving. Duurzaamheid is een breed begrip, het risico is zelfs dat het een containerbegrip wordt. Dankzij de duurzaamheidspaspoorten die NL Greenlabel afgeeft, wordt het brede begrip concreter gemaakt en vertaalt in tastbare resultaten. Gebieden, terreinen, tuinen maar ook producten en materialen worden op onafhankelijke wijze beoordeeld op basis van hun waarde voor mens en natuur. Dankzij de labels voor de leefomgeving kan het begrip duurzaamheid worden vertaald in tastbare resultaten. Thema’s als biodiversiteit, klimaatadaptatie en gezonde leefomgeving worden meetbaar waardoor het mogelijk is om gericht te sturen en naar iets toe te werken.

Wat is het doel van NL Greenlabel

Om de leefomgeving duurzamer en groener te maken, streeft NL Greenlabel een aantal kernwaarden na om dit doel te bereiken:

 1. Behoud en versterk de kwaliteit van de bestaand omgeving
 2. Stimuleer burgerparticipatie en eigenaarschap
 3. Groen is een toevoegde waarde en dient niet als decoratie
 4. Mens en natuur moeten in balans zijn
 5. Creëer een groene en gezonde leefomgeving
 6. Gebouwen zijn te gast in het landschap

De labels van NL Greenlabel

Bij de beoordeling voor de labels, wordt gekeken naar alle relevante aspecten als het gaat om duurzaamheid. Niet alleen de grondstoffen of het transport wordt beoordeeld, maar juist de samenhang van alle onderdelen. Op elke schakel binnen een keten kan namelijk verbetering mogelijk zijn.

Er worden momenteel vijf labels door NL Greenlabel beheerd:

 1. Producten- en Materialenlabel
 2. Plantlabel
 3. NL Gebiedslabel
 4. NL Terreinlabel
 5. NL Tuinlabel

Het NL Tuinlabel kan door ons als hovenier worden ingezet om klanten mee te nemen in het idee om voor een duurzame, levende tuin te kiezen. Een tuin die mooi en functioneel blijft in het veranderende klimaat.

Productcatalogus voor de Levende en Duurzame Buitenruimte

Een duurzame leefomgeving begint met duurzame producten, materialen en planten. De productcatalogus geeft een overzicht van duurzame producten, materialen en planten voor de leefomgeving. Deze zijn allemaal beoordeeld door onafhankelijke assessoren op basis van de methodiek van NL Greenlabel. Als Stip Hoveniers gebruiken we zoveel mogelijk producten en materialen van partners.

Ontdek meer in onze kennisbank