Welkom! Open Bedrijven Dag 25 mei!

PROJECTOMSCHRIJVING

Duurzame leeftuin in Epe

Een leeftuin die perfect aansloot bij de keuken en woonkamer, dat was de wens van deze opdrachtgevers uit Epe. En aan het begin van de zomer hebben onze hoveniers dat gerealiseerd. En het is ook nog eens een duurzame leeftuin geworden!

De achtertuin bestond helemaal uit klinkers die we deels voor een parkeerplaats hebben hergebruikt. De rest is afgevoerd waarna de achtertuin opnieuw is ingericht. Vooraf hebben we een 3D tuinontwerp gemaakt om een goed beeld te krijgen van de nieuwe situatie. Een belangrijke wens was onder meer een overkapping met een kleine tuinschuur. Deze overkapping is samen met Dijkgraaf Huis en Tuin gerealiseerd met mooi onbehandeld Europees Douglashout van Trendhout. Een pracht product met een rustige en natuurlijke uitstraling!

Het banenverband in de vloer in de woonkamer is in de tuin doorgezet met de GeoPiazza tegels in lineair wildverband. Deze tegels lopen op een natuurlijke manier door in de borders die het hele jaar de tuin groen en kleurrijk maken. Vanaf het dak van de overkapping loopt er een waterafvoer de tuin in. In de tuin is een beekloop gemaakt zodat het water van het dak en de verharding zo veel mogelijk in de tuin kan infiltreren. En aan de lange muur aan de zijkant van de tuin is een groene wand gemaakt. Met de Vertical modules van Mini-Garden geniet deze opdrachtgever nu van verse groente en kruiden uit eigen tuin!

Zo is een tuin ontstaan die niet alleen duurzaam is vormgegeven en ingericht, maar ook een fijne leeftuin is geworden! 

 

Moet nog een review komen 

naam moet nog aangepast worden