Bekijk onze vacature!

PROJECTOMSCHRIJVING

Natuurlijke voor- en achtertuin in Radio Kootwijk

Op deze unieke locatie in Radio Kootwijk is door Anneke Stolk van Annaparte een tuinontwerp gemaakt. Deze tussenwoning midden op de Veluwe heeft zowel een voor- als achtertuin waarbij een siertuin is gemaakt die heel goed aansluit op de omgeving.

Deze tuin bevindt zich midden tussen bos en heide waarmee ook loslopend wild altijd dichtbij is. Zodoende is er voor gekozen om de bestaande afscheiding in de voortuin te behouden maar die in de achtertuin te vernieuwen. In de achtertuin hebben we met kastanjehout van Van Vliet Duurzaamhout een pergola gerealiseerd inclusief een unieke transparante en begroeibare afscheiding.

In deze tuin hebben we ook aanwezige materialen kunnen hergebruiken. Met de bestaande betontegels zijn nieuwe paden en terrassen aangebracht. Verder hebben we de unieke Amsterdam regenton van Prestige Water toegepast waarmee water van de woning wordt opgevangen en hergebruikt.

Naast de verhardingen van bestaande tegels zijn ook enkele paden met Fijnsparschors gemaakt. Deze organisch gevormde paden hebben we aan de buitenkant voorzien van een opsluiting met de bruine Ecolat kantopsluiting van gerecycled plastic. Deze natuurlijke uitstraling sluit mooi aan op de omgeving.

Tenslotte zijn de verschillende borders voorzien van een goede tuingrond. Samen met een verbetering van de bodem in de vorm van Groen-Compost en 100% organische meststof ontstaat er zo een goede start voor de nieuwe beplanting. De beplanting zelf is door Anneke met de opdrachtgever aangeplant op basis van het beplantingsplan van Annaparte.

Ik ben heel blij met mijn tuin! De samenwerking verliep prettig en er is goed geluisterd naar mijn ideeën. Ik zou een volgende keer zeker weer opnieuw met Stip Hoveniers in zee gaan!

Lianne Kamoen

Bekijk meer levende tuinen