Welkom! Open Bedrijven Dag 25 mei!

Gezond en actief bodemleven

Een gezonde bodem kent een gezond en actief bodemleven. Beestjes zoals regenwormen, maar ook bacteriën hebben ieder hun eigen functie in het natuurlijke proces. Een bodem met veel micro-organismen, zoals schimmels en bacteriën, is een gezonde bodem. Dit bodemleven zorgt ervoor dat organisch materiaal afgebroken wordt tot voeding voor de plant. Hierdoor heeft de plant de beschikking over voeding en is ze beter beschermt tegen ziektes.

Helaas is niet in iedere tuin het bodemleven in orde. Door intensieve betreding bijvoorbeeld verdwijnt zuurstof uit de grond waardoor ook het bodemleven weg is. Ook kunstmest zorgt ervoor dat het leven weg gaat uit de bodem. Een bodemactivator is dan nodig om een dode bodem tot leven te brengen.

Terra-Fertiel

De bodemactivator Terra Fertiel is rijk aan bacteriën, schimmels en zeewier. Het gebruik van dit product zorgt voor een gezond bodemleven, het brengt de bodem opnieuw tot leven! Terra Fertiel is daarom vooral geschikt bij de aanleg van tuinen. Bij vastgereden grond, eenzijdig bodemleven, langdurig onder water staan en het gebruik van kunstmest zorgt Terra Fertiel er voor dat de bodem weer gaat leven! Bij het onderhoud van de tuin komen we dit product daarom niet zo vaak tegen. Een tuin die immers goed onderhouden wordt en waar de ECOstyle producten worden gebruikt heeft immers al een vitale bodem!

Wilt u zelf een gezonde bodem in uw tuin stimuleren maar heeft u nog vragen? Neem contact met ons op!

Ontdek meer in onze kennisbank