Welkom! Open Bedrijven Dag 25 mei!

Gardena Smart System voor slim tuinieren!

Wilt u ook genieten van uw tuin? En wilt u altijd controle houden over wat er gebeurt in uw tuin? Gan dan slimmer tuinieren met het GARDENA Smart System. Waar u zich ook op de wereld bevindt, vanaf uw smarthpone blijft u verbonden met uw tuin! Hoe dat kan? Dat leggen we graag uit!

Hoe werkt het?

Het GARDENA Smart System bestaat uit een aantal technische hulpmiddelen die slim tuinieren mgelijk maakt. De basis van het systeem is een Smart Gateway die via een LAN Kabel of WIFI wordt verbonden met uw router. De stabiele en veilige verbinding vindt plaats met gebruik van bijzonder krachtige radiotechnologie. Twee geïntegreerde hoogwaardige antennes zorgen voor een stabiele en veilige verbinding, zelfs over grote afstanden. Verder heeft u natuurlijk een smartphone met een GARDENA Smart App nodig. Deze app kunt u gratis downloaden en is geschikt voor iOS en Android. Wel dient u een account aan te maken om gebruik te kunnen maken van deze app. Met de app kunt u vervolgens eenvoudig alle aspecten van tuinonderhoud beheren. Ideaal!

Wat kan ik er allemaal mee?

Slim tuinieren klinkt mooi, maar wat kan ik er nu precies mee? Met GARDENA Smart System heeft u de volgende mogelijkheden:

Maaien

Voor het maaien van uw gazon zijn vijf verschillende robotmaaiers beschikbaar. Geschikt voor kleine, middelgrote en grote tuinen! Met de Smart Sileno City kunt u gazons tot 500m2 maaien, de Smart Sileno Life is er in drie varianten (tot 750, 1000 en 1250m2) en de Smart Sileno+ kan maar liefst tot 1600m2 maaien! In de app stelt u eenvoudig het maaischema in of past u de maaitijden aan.

Besproeien

Voor het besproeien van uw tuin kunt u meerdere GARDENA Smart apparaten gebruiken. Zo kunt u de Smart Water Control eenvoudig aansluiten op de buitenkraan en een kleine tuin op afstand van water voorzien. Heeft u een grotere tuin, dan kunt u met de Smart Irrigation Control tot wel zes onafhankelijke bewateringszones instellen. Uw beregeningssysteem regelt u helemaal online! Samen met de Smart Sensor (of meer Sensoren) stemt u uw besproeiing af op de weersomstandigheden. Deze Smart Sensor, die overigens ook te koppelen is met de Smart Water Control, meet de lichtintensiteit, temperatuur en bodemvochtigheid. Zo gaat u duurzaam om met water, want de planten of het gras worden alleen besproeid wanneer het echt nodig is. Tenslotte is er ook nog de Smart Home and Garden Pump waarmee u de toevoer van water voor de woning of de tuin kunt regelen. 

En nog meer!

Met het GARDENA Smart System kunt u ook andere apparten dan GARDENA producten gebruiken. Met de Smart Power Adapter integreert u eenvoudig andere apparaten zoals een vijverpomp of buitenverlichting in uw GARDENA Smart System. Ook kunnen de Husqvarna Automowers geïntegreerd worden in het GARDENA Smart System. Zo kunnen gazons tot wel 5000m2 en hellingen tot 45 graden gemaaid worden! En doordat het systeem gebaseerd is op IFTTT kunnen ook eenvoudig andere toepassingen en apparaten verbonden worden. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt!

Bent u benieuwd geworden naar wat er kan? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Ontdek meer in onze kennisbank