Welkom! Open Bedrijven Dag 25 mei!

Schellevis: een oer-Hollands product!

Tuinproducten van beton zijn er in veel verschillende uitvoeringen en van diverse fabrikanten. Klinkers met deklaag, tegels met toplaag, gecoate tuintegels en nog veel meer keus! En dan is er ook nog de Schellevis tegel, een tegel met een geheel eigen karakter die in Nederland wordt geproduceerd. En met een enorme variëteit aan producten die wij daarom graag gebruiken!

Over Schellevis

De producten van Schellevis worden al meer dan 80 jaar geproduceerd! Schellevis is een Nederlands bedrijf en gevestigd in het Noord-Brabantse Dussen vlakbij de Biesbosch. De ligging aan het water maakt het mogelijk om de natuurlijke basismaterialen via het water aan te voeren. Schellevis produceert naast de tuinproducten ook specifieke producten voor de tuinbouw en geluidsisolerende wanden. Schellevis produceert al haar producten onder de naam Schellevis, in de naamgeving wordt ook vaak de term ‘Oud-Hollands’ gebruikt en zo staan de tegels en andere producten dan ook bekend. 

De producten

Producten leverbaar in zes kleuren

Het mooie aan Schellevis is de complete serie aan producten die er verkrijgbaar zijn. Alle producten worden gekenmerkt door een zogenaamde basalt optiek, ofwel een open structuur met een gladde onderzijde. Met Schellevis is het mogelijk om de verharding in een tuin te realiseren met een combinatie aan producten met dezelfde uitstraling. Naast een terrastegel zijn er ook opsluitbanden, klinkers, stapelelementen en traptreden leverbaar. En zelfs zijn er nog zwembadranden en zitelementen leverbaar. Allemaal met dezelfde uitstraling en leverbaar in veel verschillende formaten en in maar liefst zes kleuren! 

Waarom Schellevis?

Wij gebruiken graag Schellevis materialen in de tuinen die wij aanleggen. En onze opdrachtgevers vinden dit vaak ook mooi. De karakteristieke en eigen uitstraling in combinatie met een breed gamma aan producten maakt het tot een prettig product om te gebruiken. Ook de bewezen kwaliteit van dit product draagt hier aan bij. Zo is bijvoorbeeld kleurontwikkeling ook bij Schellevis producten aan de orde, maar wel ontwikkeld de tegel zich relatief snel naar de kleur die hij de rest van de levensduur zal behouden. En voor ons zeker niet onbelangrijk is de duurzaamheid van de producten. Voor de aanvoer van materialen worden bijvoorbeeld binnenvaartschepen gebruikt en zijn de productiemethodes energiezuinig (het drogen en harden gebeurt bijvoorbeeld gewoon in de buitenlucht). En niet onbelangrijk, beton is 100% recyclebaar en gaat jarenlang mee!

Ontdek meer in onze kennisbank