Bekijk onze vacature!

Regenwaterschutting 2.0

Regenwater is gratis, schoon en zacht. Prima om te gebruiken in de tuin, maar ook voor het wassen van de ramen en de auto. Het is dan toch jammer wanneer het ongebruikt het riool of de grond in stroomt? Met de Rainblock® is er nu een moderne oplossing voor de opvang van dit regenwater!

Multifunctioneel en praktisch

De Rainblock® is een element van 90cm breedte, 90cm hoogte en 25dikte en heeft daarmee een inhoud van 165 liter. De units kunnen in verschillende kleuren geproduceerd kan worden en zijn met een gewicht van 16kg goed te hanteren. De elementen zijn als legoblokken te stapelen en middels de onderlinge waterverbindingen aan elkaar te koppelen. Door deze modulaire opbouw kan iedere gewenste capaciteit worden opgebouwd, ook in gebieden met weinig ruimte. Schuttingen, muren of keerwanden: met de Rainblock® is dit allemaal mogelijk!

Rainblock

De oplossing voor wateroverlast

Voor tuinen in een stedelijke omgeving is de Rainblock® een perfecte oplossing tegen wateroverlast. Gemeenschappelijke voorzieningen zijn niet nodig wanneer regenwater aan de bron wordt opgevangen, gebufferd en hergebruikt. Doordat ook geen groot materieel nodig is zijn de units eenvoudig te plaatsen en blijft de overlast op locatie beperkt. 

Hoeveel units heb ik nodig ?

De Rainblock® units zijn eenvoudig te koppelen waarmee een bijna onbeperkte capaciteit gerealiseerd kan worden. Om te weten hoeveel units u nodig heeft is het belangrijk hoeveel ruimte u beschibkaar heeft. Daarnaast is het de vraag hoeveel water u rondom uw woning kunt gebruiken. In één Rainblock® gaan ongeveer 15 gieters vol met water. Belangrijk om hierbij te realiseren is dat een droge periode lang kan duren en u dus voor meerdere weken voldoende water nodig heeft. In de zomer verdampt een tuin ongeveer 3mm per dag, voor een tuin van 50 vierkante meter komt dit neer op maar liefst 150 liter per dag! In een beetje droge periode kunt u dus al snel een paar units gebruiken voor de aanvulling van dit verdampte water!

Ontdek meer in onze kennisbank