Wij hebben een nieuwe vacature. Bekijk hem snel!

De Rembrandt onder de tegels

Het uiterlijk van sierbestrating zal nooit meer vanzelfsprekend zijn. Want de toonaangevende leverancier van sierbestrating MBI heeft een nieuwe categorie in sierbestrating gelanceerd: GeoProArte®! Deze nieuwe categorie maakt levensechte designs mogelijk dankzij de innovatieve, keramische toplaag. De ultieme designtegel van de toekomst!

Een nieuwe categorie sierbestrating

GeoSteen® serie

De ontwikkelingen in de tuintegels staan niet stil. Decennia geleden waren er gebakken klinkers, de door Mien Ruys geïntroduceerde Grion-tegel (voorloper van de gewassen grindtegel) en enkele soorten natuursteen. Aan het eind van de 19e eeuw kwamen er ook gekleurde betonklinkers en betontegels die in de jaren daarna steeds beter werden met hogere kwaliteit toplagen, deklagen en beschermlagen met onder meer de prachtige GeoSteen® serie van MBI. Naast de diversiteit in natuursteen deed de keramische tegel voor buiten een aantal jaren geleden haar intrede. Het aanbrengen van deze tegels is door de speciale opbouw met drainagemortel vrij arbeidsintensief, met de GeoCeramica® serie van MBI en de dikkere keramische tegels is ook hierin een nog bredere toepasbaarheid gekomen. En dan is er nu de GeoProArte® tegel van MBI, een nieuwe categorie in sierbestrating waarin keramisch design, digitale technieken en een oerdegelijke betonnen drager met elkaar worden gecombineerd!

Het unieke van de GeoProArte® tegel

Unieke GeoProArte® tegel

Aan de basis van de GeoProArte® tegel ligt een no-nonsens betonnen drager. Een basis van beton maakt dat de tegel eenvoudig en in iedere tuin toepasbaar is. Nieuwe technieken maken het mogelijk om te ontwerpen op een manier die niet eerder mogelijk was. Levensechte nuances en eigenheden die ontsprongen zijn aan de natuur worden via een digitale toplaag verbonden aan de tuintegel. De huidige range biedt daarmee een aantal niet van echt te onderscheiden natuurlooks zoals die van hout-, quarts- en hardsteen. Maar ook industriële, authentieke looks en gevarieerde mozaïek designs zijn mogelijk met dit keramische design.

Als laatste is de GeoProArte® tegel voorzien van een duurzame verzegeling middels een 4-voudige beschermlaag. Zo zijn de tegels beschermd tegen alle weersomstandigheden en maken vloeistoffen, vetten en zuren nagenoeg geen kans een blijvende indruk achter te laten. De hele range met tegels is ook nog eens eenvoudig te reinigen en is vrijwel ongevoelig voor verkleuringen! 

Ontdek meer in onze kennisbank