Bekijk onze vacature!

Voedingsstoffen in de bodem

Een goede bodem bevat de juiste hoeveelheid voedingsstoffen. Een goede voedingstoestand van de bodem zorgt immers voor een goede groei van de plant. De producten die wij hiervoor gebruiken zijn uitsluitend 100% organische meststoffen, producten van ECOstyle Professional.

Voor het toedienen van voeding worden bewust organische meststoffen gebruikt. Het gebruik van niet of gedeeltelijk organische meststoffen zorgt ervoor dat het leven in de bodem verstoord wordt. De meststoffen van ECOstyle zijn samengesteld uit plantaardige en/of dierlijke grondstoffen van natuurlijke oorsprong. Het voordeel van deze meststoffen t.o.v. kunstmest is dat voedingsstoffen niet uitspoelen. Ook veroorzaken ze geen (verbrandings)schade en komen ze langzaam vrij. Het sortiment aan bemestingsproducten is divers, voor veel plantensoorten en gebreksproblemen zijn verschillende producten beschikbaar.

Myco meststoffen

Bij de aanleg en het onderhoud van alle soorten planten zijn er de Myco meststoffen. Zo is er de Myco-Siertuin bij de aanleg van beplanting en de Myco-Gazon voor de aanleg en het onderhoud van de gazons. Daarnaast zijn er nog enkele speciale Myco-meststoffen voor bijzondere plantengroepen zoals de Myco-Haag en Myco-Rodo.

OpMaat Meststoffen

Naast de Myco mestoffen zijn er ook meststoffen beschikbaar bij voedingstekorten. Voor de plant heeft elk voedingselement zijn eigen functie. Zo is er onder meer voor de bladgroei stikstof (N) nodig en voor de ontwikkeling van wortels fosfaat (P). Voor deze voedingstekorten zijn meerdere OpMaat meststoffen aanwezig zoals de OpMaat N, OpMaat P en OpMaat K.

Wilt u zelf een gezonde bodem in uw tuin stimuleren maar heeft u nog vragen? Neem contact met ons op!

Ontdek meer in onze kennisbank