Wij hebben een nieuwe vacature. Bekijk hem snel!

Goede zuurgraad van de bodem

Het verzuren van de grond is een actueel thema in de tuin. Verzuring wordt veroorzaakt door zure regen en natuurlijke afbraakprocessen in de bodem. Een te zure bodem (te lage pH-waarde) heeft vrijwel altijd een slechte invloed op de groei van beplanting. Door een lage zuurgraad neemt de ontwikkeling en de activiteit van de organismen in de bodem af waardoor minder organisch gebonden voedingsstoffen vrijkomen voor de plant. Verder lossen zware metalen in een zuurdere bodem makkelijker op waardoor planten worden vergiftigd. Voor planten is een pH tussen de 5,5 en 7 ideaal. Stap 2 naar een gezonde bodem is daarom de zuurgraad op het juiste niveau houden.

Het verzuren van de bodem is niet tegen te gaan. Tijdens het onderhoud kan met onderhoudsbekalking de zuurgraad in balans worden gehouden. Bij aanleg kan met kalk (na een bodemanalyse) de pH-waarde omhoog worden gebracht.

OpMaat Kalk

Bij aanleg en onderhoud wordt de OpMaat Kalk gebruikt. Deze snel opneembare en stuifvrije kalk verhoogt en onderhoudt de pH-waarde, tevens bindt ze stikstof uit de lucht ten gunste van de plant. De overige ECOstyle meststoffen kunnen prima gecombineerd worden met de OpMaat Kalk. Kunstmeststoffen en normale kalk kunnen eigenlijk nooit gecombineerd worden, wanneer u dit strooit moet er altijd enkele weken tussen de strooibeurten zitten.

  • Toepassing: het hele jaar door
  • Vorm: microkorrel (stuifvrij!)
  • Dosering: 10kg / 100m2 (regulier onderhoud)

Zuurgaad weten?

Ook benieuwd naar de zuurgraad van uw tuingrond? Gebruik dan de makkelijke pH test van ECOstyle. Deze test is snel en eenvoudig uit te voeren! Door vermenging van grond met een tabletje en gedestilleerd water, ontstaat binnen enkele minuten een vergelijkbare kleur met de kleuren op de verpakking. Op basis van de afgelezen waarde adviseren wij graag de juiste hoeveelheid OpMaat Kalk!

Wilt u zelf een gezonde bodem in uw tuin stimuleren maar heeft u nog vragen? Neem contact met ons op!

Ontdek meer in onze kennisbank