Welkom! Open Bedrijven Dag 25 mei!

PROJECTOMSCHRIJVING

Knusse stadstuin in Bussum

Op korte afstand van het centrum van Bussum is bij deze woning uit het begin van de vorige eeuw een tuinontwerp gemaakt door Anneke Stolk van Annaparte. Enkele jaren geleden was er al een veranda met tuinschuur bij deze woning gerealiseerd. Aansluitend op deze fijne zitplek is een knusse stadstuin naast en achter de woning gemaakt. Ook de voortuin is voorzien van een nieuwe en duurzame inrichting.

De ruimte achter deze woning is beperkt en toch hebben we echt een tuin kunnen maken. De bestaande gebakken klinkers zijn in de achtertuin opnieuw gebruikt en in een ander patroon teruggelegd. In verband met de beperkte ruimte voor plantvakken is een kantopsluiting gemaakt met de smalle Cor-Ten stalen randbegrenzing van Mevosteel. Verder is een mooie organische gevormde en verhoogde border gerealiseerd met de rood-zwarte Granubrick stenen van Marlux.

In de voortuin en in de achtertuin is ook een aantal kastanjehouten materialen van Van Vliet Duurzaamhout gebruikt. Zo is onder meer een pergola in de achtertuin gemaakt en is de voortuin voorzien van een Engels gekloofd schapenhek. Een uniek onderdeel is de door ons bedachte en met de opdrachtgever afgestemde kattenwering van draaiende ronde palen. Ook is een op nieuwe schuttingdeur geplaatst en aangesloten op de woning en bestaande tuinafscheiding.

In de tuin zijn zoveel mogelijk plantvakken gemaakt om een groene beleving te krijgen. Aan de zijkant van de woning is daarom aan beide kanten van het smalle pad ook een plantvak gemaakt. Ook in de voortuin is een plantvak gemaakt en zijn wintergroene leibomen (Portugese Laurierkers) geplant. Voor deze borders is het aanbrengen van goede grond en bodemverbetering door onze hoveniers gedaan. De beplanting is door Anneke samen met de opdrachtgever aangeplant.

 

Bekijk meer levende tuinen