Bekijk onze vacature!

PROJECTOMSCHRIJVING

Levende tuin bij duurzame woning in Apeldoorn

Wij willen een duurzame tuin die goed is voor insecten, dieren, planten en onze kinderen. Mooi toch als je zo’n vraag krijgt! En daarmee ook het begin van een prachtig proces naar zo’n levende tuin. Een proces waar dit gezin het volgende over zegt:

“Omdat wij een energieneutrale woning hebben en deze gedachte van duurzaamheid graag wilden voortzetten in onze tuin, kwamen wij terecht bij Hoveniersbedrijf Stip. Omdat dit bedrijf aangesloten is bij NL Greenlabel, leek dit voor ons de ideale partner. Wij hadden veel ideeën waarbij de natuur, de dieren, de kinderen en uiteraard wij zelf veel plezier zouden willen beleven in onze tuin. Deze ideeën heeft Henriekus perfect vertaald naar een 3D schets, waarover wij zeer enthousiast waren. De uitvoering door Edwin, Jelle en Rolf was nog mooier dan wij hadden durven dromen. Ze waren zeer flexibel in de samenwerking en het is echt onze tuin geworden. Mede dankzij de nazorg van Henriekus, worden onze vingers steeds groener. 
Voor ons staat Hoveniersbedrijf Stip met STIP op nummer 1! Enorm bedankt!”

Met het 3D Tuinontwerp als basis is gestart met de aanleg van de achtertuin. Hier zijn twee kleine terrassen en een aantal staptegels met de MBI GeoStretto tegels gerealiseerd. Verder hebben de bewoners zelf een afscheiding en pergola van Kastanje palen en Douglas Schaaldelen van Van Vliet Kastanjehout gemaakt. De achtertuin is in de zomerperiode ook voorzien van gras om te spelen en (eetbare) planten. In de voortuin is een mooi looppad van de natuurlijk vormgegeven GeoArdesia Alivio tegels gemaakt, aan de zijkant van de woning is grind en split als halfverharding gebruikt. In de voortuin hebben we verder een prachtige zandbak gemaakt die wordt omringd door Douglas palen in verschillende hoogtes. Met een deel van de aanwezige grond is reliëf aangebracht. Ook is er van divers restmateriaal een mooie, natuurlijke stapelmuur gemaakt met ruimte voor onder meer insecten. In het najaar is de voortuin voorzien van beplanting waarbij enkele planten zijn hergebruikt. Tenslotte is rondom de tuin door de bewoners nog een afscheiding van gekloofd Kastanje gemaakt.

Het resultaat is een prachtige levende en duurzame tuin bij een duurzame woning. Dé combinatie waardoor duurzaam wonen binnen en buiten mogelijk is!

Onze ideeën heeft Henriekus perfect vertaald naar een 3D schets. De uitvoering door Edwin, Jelle en Rolf was nog mooier dan wij hadden durven dromen.
Voor ons staat Hoveniersbedrijf Stip met STIP op nummer 1!

Enorm bedankt!

Daniël, Nienke, Maartje en Cato

Bekijk meer levende tuinen