Wij hebben een nieuwe vacature. Bekijk hem snel!

PROJECTOMSCHRIJVING

Tuinaanleg bij monumentale villa in Apeldoorn

In een groene wijk in Apeldoorn staat deze monumentale villa. Na diverse werkzaamheden aan en in de woning was ook de tuin aan een renovatie toe. En het resultaat mag er zijn! 

Bij deze woning is een deel van de verharding nieuw aangelegd. Hierbij is gekozen voor een stijlvolle combinatie van een dikformaat gebakken klinker van Wienerberger en Schellevis materialen in de kleur Carbon. De aansluiting op een oprit met stabilisatierasters met Holland Split zorgt voor een goed bereikbare woning.  

Ook is er een monumentale Amerikaanse Eik bij deze woning aanwezig. Om deze boom te kunnen behouden is deze zorgvuldig ingesnoeid zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. De beplanting in de tuin is uiteraard afgestemd op de sfeer van de woning en omgeving. Een groot deel van de beplanting kon behouden blijven, zo is ook de aanwezige Taxushaag voor een deel verlengd met nieuwe haagplanten. Samen met een nieuw gazon is er nu een gebruiksvriendelijke tuin ontstaan die de woning nog beter laat uitkomen in de omgeving. 

Er zijn meerdere details die de aanleg verfraaien. Zo is er door de aannemer bij de voordeur een pergola gerealiseerd. De combinatie met verlichting en aankleding met blauwe regen geeft de pergola nog meer allure. Ook de afscheiding van de tuin met de bestaande betonnen palen in combinatie met een zware, geschaafde Douglas plank is zo’n mooi detail. De bloei en natuurlijk de herfstkleuren van de nieuwe en bestaande beplanting maken de tuin echt af!

 

Wij hebben een erg prettige ervaring met Hoveniersbedrijf Stip. Ze zijn duidelijk, ze luisteren goed en denken mee met de klant.

De ingezette mensen zijn erg professioneel en hebben passie voor hun werk

Jan Coerts