Welkom! Open Bedrijven Dag 25 mei!

Houd het grind op z’n plek

e kent het wel: een oprit waar grind op ligt. Als je hier vaak over heen rijdt, gaat het grind schuiven. Je krijgt sporen en kale stukken en op den duur vind je overal grind behalve op de oprit zelf. Op deze manier is het niet heel aantrekkelijk om grind te gaan toepassen in je tuin; het comfort is ver te zoeken. ECCOGravel biedt hier een goede oplossing voor waar wij graag de schijnwerper opzetten: grindplaten!

Onzichtbaar en recyclebaar

Het grind wordt op de grindplaten op zijn plaats gehouden en de grindroosters worden afgedekt met een toplaag van grind. Van de roosters zelf zie je dus niets meer terug als het grind er in ligt maar achter de schermen doen zij zeker hun werk! In het ontwerp van onze tuinen of bij renovatiewerkzaamheden, maken wij regelmatig gebruik van dit product. We geven de voorkeur aan het gebruik van de grijze grindplaten. Deze zijn namelijk 100% recyclebaar en zijn gemaakt uit gerecycled materiaal. 

Terras & wandel- en tuinpaden

ECCOgravel grindplaten zijn ideaal te gebruiken voor de aanleg van een terras wandel- en tuinpaden. Je kunt genieten van mooie grindpaden zonder daarbij zorgen te hebben over het onderhoud of de duurzaamheid. de combinatie van waterdoorlatend materiaal en honingraatstructuur, voorkomt dat er stof opwaait. Bij hevige regenval wordt het water opgeslagen in een buffer om het daarna geleidelijk te laten doorsijpelen naar de bodem. Zo voorkom je dat het grind wegspoelt of dat er plassen op komen te staan.  

Oprit en parkeerplaats

Met ECCOgravel grindplaten geeft je de oprit of parkeerplaats een stevige en duurzame basis. De platen kunnen een gewicht dragen van voertuigen tot 3,5 ton. De honingraatstructuur van de platen zorgt ervoor dat het grind niet verschuift en voorkomt spoorvorming. 

Ontdek meer in onze kennisbank